«Безсмертному подвигу вклонімося…»

28 жовтня- знаменна подія для українців, адже 72 роки тому цього дня нашу рідну землю було звільнено від фашистських загарбників. Усі ми – вічні боржники перед тими, хто кував Велику Перемогу і звільняв нашу рідну землю від загарбників. Вони завоювали кожному з нас право на життя дуже дорогою ціною.

До річниці визволення України від фашистських загарбників у Херсонському НВК І-ІІ ступенів № 8 щороку проводяться різноманітні заходи, спрямовані на те, щоб викликати у дітей бажання вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його збройних сил. Так, 21 жовтня відбувся патріотичний захід «Безсмертному подвигу вклонімося…».

Живе, невимушене спілкування з ветеранами, їх розповідь про юність, обпалену війною, залишили слід в душах дітей. Вірші про фронтові роки, мужність та відвагу наших захисників у виконанні учнів 1-3 класів повернули спогади сивочолих ветеранів у роки їхньої юності.

Спогадами про жорстокі бої за Херсон поділився визволитель нашого міста Перетяпко Дмитро Кирилович. Про довгі воєнні роки, її жахливі сторінки розповів учасник війни Степаненко Володимир Семенович. Члени міської ради ветеранів Вовченко Валентин Ігнатович, Осіпова Віра Єрмолаївна, Слівканич Світлана Валентинівна подарували школярам невеличкий концерт, який був пронизаний біллю від втрати побратимів, бажанням жити, радістю від одержаної перемоги.

Про це можуть розповісти тільки очевидці. Ті, хто бачив ту війну. Ті, хто вижив в ту війну. Ті, хто ще живі. З кожним роком їх стає все менше і менше, ветеранів Другої Світової. Що вони для нас? Задумаймося. Зрозуміймо. Без них не було б у нас синього неба, ясного сонця, зеленого лугу ... Не було б ні мене, ні нас…

І найкраще, що ми можемо зробити для них - знати і пам'ятати.

Кiлькiсть переглядiв: 267

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.