Тиждень енергозбереження у школі

«Збережемо енергію – збережемо майбутнє»

Сьогодні близько 7 млрд. жителів планети все більше і більше відчувають свою залежність від матері-природи, але ще більше наносять їй непоправної шкоди своїми необдуманими вчинками і діями, нераціональним використанням її ресурсів.

22 вересня на базі Херсонського навчально-виховного комплексу № 8 відбувся брейг-ринг з енергозбереження, в якому узяли участь команди загальноосвітніх навчальних закладів № 8, 11, 51 Корабельного району м. Херсона.

Мета даного заходу сформувати в учнів уявлення про енергозберігаючі технології, розуміння ними необхідності бережливого ставлення до використання енергоносіїв, формулювати думку про способи економного використання електричної та теплової енергії, сприяти розвитку комунікативних навичок під час роботи у групі, почуття власної причетності до загальної справи, зокрема до проблем міста і всієї держави, виховувати бережливе ставлення до природних ресурсів, так як вони не є невичерпними.

Розпочався захід з літературно-музичної композиції «Збережемо енергію – збережемо майбутнє», яку підготували учні НВК № 8.

Далі учні поринули у вирій змагання: інтелектуальні та творчі питання викликали інтерес у школярів і дух суперництва між командами.

Гра складалася з трьох турів, а саме:

1. «Дай правильну відповідь»;

2. «Виріши задачу»;

3. «Знавці народних прислів’їв».

Управління освіти і громадська організація ОПОРА підготували призи учасникам брейн-рингу. А самі активні і уважні школярі(представники НВК №11 і спеціалізованої школи № 51), які надали правильні відповіді на питання, що прозвучали у підготовленому відеоролику отримали у подарунок флешки.

За результатами трьох турів третє місце посіла команда спеціалізованої школи №51, ІІ місце - НВК №8 і І місце - НВК № 11.

Усі учасники заходу упевнені, що знання, триманні під час підготовки та безпосередньої участі у брейн-рингу є не лише цікавими, а й корисними для підростаючого покоління і планети вцілому.

Кiлькiсть переглядiв: 468

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.